Kunta-alalle solmittiin vihdoin kolmevuotiset työ- ja virkaehtosopimukset

Antti Aarnio (antti.aarnio a ria.fi), 9.6.2022

Kunta-alan poikkeuksellinen neuvottelukierros sai osittaisen päätöksensä, kun työ- ja virkaehtosopimukset hyväksyttiin vuosiksi 2022–2025. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT hyväksyivät neuvottelutuloksen tällä viikolla.

RIA on Terveys ja Tekniikka KTN ry:n jäsen, joka on taas yksi JUKO jäsenjärjestöistä.

Sopimuskokonaisuus perustuu sovittelulautakunnan toukokuussa antamaan sovintoehdotukseen, joka tulee voimaan takautuvasti 1. toukokuuta lukien. Ensimmäinen palkankorotus (1.6.2022) maksetaan myös takautuvasti. Sen suuruus on kaksi prosenttia, mutta vähintään 46 euroa kuukausipalkkaan.

Seuraavat yleiskorotukset ovat luvassa vuoden päästä kesällä 1.6.2024. Niiden suuruus riippuu ns. yleisen linjan korotuksista. Tämän lisäksi jaetaan palkkaohjelman mukainen erä paikallisesti.

Palkkarakenteita ja palkkausjärjestelmiä uudistetaan erillisellä kehittämisohjelmalla vuosina 2023–2027 keskimäärin yhden prosentin sopimuskorotuksella vuosittain. Kehittämisohjelma toteutetaan pääosin paikallisten järjestelyerien kautta.

Suurin osa kuntasektorilla työskentelevistä rialaisista on teknisen sopimuksen piirissä. Tämä sopimus säilyy entisellään. Sopimuskorotukset eri sopimusten kohdalla ovat yhtä korkeita.

Lisätietoja RIAssa: Edunvalvontapäällikkö Antti Aarnio, antti.aarnio a ria.fi , 0400-381 634